Chokladtryffelkaka med passionfrukt

 

Det här receptet har jag snott från halv åtta hos mig, men ni måste prova. En chokladälskares dröm!

Ca 8-10pers

Botten

0,5 paket digestivekex
50 gram smör

Fyllning

300 gram mörk choklad
300 gram vit choklad
4 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
50 gram smör




Gör så här:

  1. Smält smöret. Mixa digestivekexen och fyll sakta på med det smälta smöret tills blandningen börjar hålla ihop. Tryck ut massan i en form som är plastad i botten (formen jag använde är väl ca 24 cm i diameter).
  2. Koka upp 2,5 dl grädde och 1,25 dl socker. Ta av kastrullen från plattan. Dela den mörka chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt 30 g rumstempererat smör och rör tills även det smält.  Slå upp smeten över digestivebotten och ställ därefter pajen i kylen och låt det mörka chokladlagret stelna.
  3. Koka upp 1,5 dl grädde och 0,25 dl socker. Ta av kastrullen från plattan. Dela den vita chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt 20 g rumstempererat smör och rör tills även det smält. slå upp smeten över det mörka chokladlagret. Ställ pajen i kylen och låt den stelna. Ta fram pajen 10 minuter före servering. Servera med halverade passionsfrukt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0