Chokladtryffelkaka med passionfrukt
Det här receptet har jag snott från halv åtta hos mig, men ni måste prova. En chokladälskares dröm!
Ca 8-10pers
Botten |
|
0,5 paket | digestivekex |
50 gram | smör |
Fyllning |
|
300 gram | mörk choklad |
300 gram | vit choklad |
4 dl | vispgrädde |
1,5 dl | strösocker |
50 gram | smör |
Gör så här:
- Smält smöret. Mixa digestivekexen och fyll sakta på med det smälta smöret tills blandningen börjar hålla ihop. Tryck ut massan i en form som är plastad i botten (formen jag använde är väl ca 24 cm i diameter).
- Koka upp 2,5 dl grädde och 1,25 dl socker. Ta av kastrullen från plattan. Dela den mörka chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt 30 g rumstempererat smör och rör tills även det smält. Slå upp smeten över digestivebotten och ställ därefter pajen i kylen och låt det mörka chokladlagret stelna.
- Koka upp 1,5 dl grädde och 0,25 dl socker. Ta av kastrullen från plattan. Dela den vita chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt 20 g rumstempererat smör och rör tills även det smält. slå upp smeten över det mörka chokladlagret. Ställ pajen i kylen och låt den stelna. Ta fram pajen 10 minuter före servering. Servera med halverade passionsfrukt.
Kommentarer
Trackback