söndagsbak!

Här är receptet på supergoda kanelbullar, ska oxå erkänna att det är min man som bakat dessa...
Ja, han är bättre än mig på att baka kanelbullar...
Hemligheten är att man inte smälter smöret, utan klickar i det i degspadet...Det viktiga är också att inte stressa degen, låt den jäsa...
Grundrecept 18-24 bullar
1 msk kardemummakärnor
3dl mjölk
50g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
11-12 dl vetemjöl special
1.Stöt kardemummakärnorna i en mortel och värm med mjölken tills den är 37grader
2.Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
3.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4.Jäs degen under bakdug i ca 45-60 min.
5.sätt ugnen på 200 grader.
6.Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut degen. Dela den i 2, kavla ut degen till en ca en centimeter tunn. Bred ut ett lager med smör på hela, tag sedan socker och kanel över hela.
Rulla ihop den till en lång "orm" och skär dom i ca 5 cm tjocka skivor. Lägg i dom en och en i stora bullformar, jäs i ca 30 minuter under duk. Vispa ett ägg i ett glas och pensla bullarna strö på med pärlsocker.
Bakas i ugn i ca 10 minuter.
Hoppas nu ni provar att baka dom idag, finns inget bättre än kanelbulle doft i hemmet...Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Svärmor
En sån fin sida Linda!! Jätteduktig är du, Bullmamma nr 1!! Kramkram
Postat av: nenad och adi !
det ser jätte gott ut, en mycket fin sida linda hoppas det går bra ! ta med dej kanelbullar till jobbet imorgon!
hälsningar från nenad och adi
Trackback