Vitchoklad pannacotta med hallonmys...

En riktig dessert klassiker! Vi hade denna efterrätt en nyår och den blev väldigt uppskattad!
Du behöver till ca 4-6 personer:
2dl vispgrädde
2dl mjölk
1dl strösocker
4st blötlagda gelatinblad
240g vitchoklad, hackad
1pkt frysta hallon
Gör så här: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 20min innan tillagning
koka upp grädde, mjölk i en kastrull.
Tag kastrullen från värmen och tillsätt socker och chokladen
rör om tills chokladen smält
krama ordentligt ur vattnet från gelatinbladen och lägg i dom också
låt allt smälta.
Häll sedan upp i portionsformar ex martiniglas...Låt stelna i kylen minst ett par timmar.
När pannacottan skall serveras lägg på en matsked hallon och en klick grädde. Riv sedan lite mjölkchoklad över...
Låt det smakas!
Kommentarer
Trackback