ytterfilé med rödvinsås

Här följer ett smarrigt recept
Ni behöver till 3-4 personer
1 ytterfilé
till gratängen:
potatis
grädde
salt & peppar
riven ost
1 vitlöks klyfta
rödvinssåsen:
smör
3 dl rödvin
sharlottenlök
1 morot
1 vitlöks klyfta
timjan
basilika
dragon
tomatpuré
2 msk kalvfond
2msk mjöl
salt & peppar
Gör så här:
skala potatisen till gratängen, skiva dom sen i smala skivor
lägg dom i en ungssäker form tillsätt vitlök, grädde salt & peppar, in i ungnen i ca 40 min tillsätt osten 5 min innan den är färdig, då bränns inte osten...
stek köttet helt i bit i smör, salta & peppra
Sätt sedan in köttet i ungnen i ca 15 min
börja på såsen, hacka löken, morot, vitlök
stek det tillsammans med timjan, dragon, basilika
tillsätt tomatpuré, buljong och vinet
låt puttra tills alkoholen kokats bort, ca 15 min
sila såsen, häll senan tillbaka såsen i kastrullen.
Blanda 100g rumstempererat smör med mjölet (då blir det inga klumpar i såsen)
tillsätt smörblandningen i kastrullen
koka upp, späd med lite vattnen så den inte blir för tjock.
salta & peppra. Låt gärna köttet "vila" innan ni skär i det...(blir saftigare då)
skiva upp köttet och lägg upp allt och låt er väl smakas!!
Kommentarer
Trackback